Wie zijn wij?

Jan van Herp Initiatiefnemer

Je weet wel hoe het gaat, je hebt een ingeving en plotseling valt alles op zijn plaats: Uithuizen heeft een kinderboerderij nodig. De hoeveelheid positieve reacties op Facebook en de mensen die daadwerkelijk een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming en het beheer sterkten mij in het idee om dit project op te starten. Samen met Plony van de Maat en in samenwerking met Olga Hartman gaat het ons lukken om het hertenkamp in Uithuizen om te toveren tot een prachtige educatieve kinderboerderij.  Let maar op mijn woorden. 

Plony van der Maat mede initiatiefnemer

ik ben Plony van der maat woon sinds 1992 weer in uithuizen. Heel mijn leven heb ik dieren gehad en ben ik er mee bezig geweest. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen bij het opzetten van een kinderboerderij in Uithuizen. 

Olga Hartman

Was in het verleden Raadslid, Wethouder en ook Statenlid. Maar heeft sindsdien de overstap gemaakt naar de bestuurlijke kant van het politieke bedrijf. Staat bekend om haar stevigheid op de inhoud en soepelheid in het proces. Is gewend zich vriendelijk, behulpzaam en dienstbaar op te stellen. Is mensgericht, met een communicatieve stijl. Gericht op samenwerking, openheid en harmonie.  Bij Olga op de boerderij zijn – naast paarden – ook schapen, pony’s en honden. Olga staat dan ook dicht bij de natuur. Maar wel op een realistische manier.  Geef meer ruimte en verantwoordelijkheden aan boeren om het landschap dat ze bewerken ook te beheren. En daar hoort wat haar betreft ook een betere vergoeding bij voor het beheren van het landschap.

Tessa Vriezema

Mijn naam is Tessa Vriezema. Ik ben 28 jaar oud en ik woon het grootste gedeelte van mijn leven al in Uithuizen. 

 In 2018 heb ik de opleiding paraveterinair MBO 4 afgerond. Ik heb de opleiding met veel plezier doorlopen maar helaas wegens omstandigheden hier geen werk in kunnen vinden. Ik merk aan alles dat mijn hart nog steeds bij het verzorgen van dieren ligt. Zelf heb ik een hond en twee katten, maar voor een echte dierenvriend is drie dieren natuurlijk niet voldoende. Daarom lijkt het mij erg leuk om meerdere dieren op de kinderboerderij met veel liefde te mogen verzorgen. 

 Naast dieren vind ik het erg fijn om actief bezig te zijn en leuke dingen te ondernemen met vrienden en familie. 

 Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten op de kinderboerderij! 


Eilke Jan Ekema

Voor Eilke Jan is het iedere dag dierendag. Met hart en ziel zorgt hij voor de dieren op de  Dorpsboerderij Zandeweer. Eilke Jan wil graag als het mogelijk is een rol spelen op de Moeshorn

Vacature

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken.