Laat je mening horen!

Ben je voor of tegen een kinderboerderij en vind je dat het huidige hertenkamp beter moet?

Hoe staat u tegenover de komst van een kinderboerderij in Uithuizen?

Geef uw mening en misschien wilt u zelfs meedoen?

Bedankt voor je feedback

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.

Hoe staat het met het hertenkamp in Uithuizen?

En is een kinderboerderij haalbaar?

De staat waarin het huidige hertenkamp verkeert roept veel vragen op bij de inwoners van Uithuizen. Via de Facebook groep Uithuizen merkten we dat er ongenoegen is over de huidige staat van het hertenkamp. Op de vraag of er een kinderboerderij moet komen is veelvuldig positief gereageerd. Dat sterkte ons in het idee dat er iets aan het huidige hertenkamp moet gebeuren en dat we de haalbaarheid van een kinderboerderij gaan onderzoeken. 

Zo gezegd zo gedaan. 

We zijn in gesprek gegaan met de dorpen co√∂rdinator Uithuizen en uit dit gesprek kwam dat er zeker mogelijkheden zijn om dit te realiseren. Met de gemeente wordt in ieder geval al overlegd hoe de huidige situatie verbeterd kan worden en er is een project opgestart om een kinderboerderij te realiseren. 

Maar de grote vraag is: 

Willen de inwoners van Uithuizen een kinderboerderij in het dorp?

Als we de reacties op Facebook mogen geloven dan is dat zo. Maar als we de gemeente en eventuele sponsors willen overtuigen hebben we meer nodig. Het is nu aan de bewoners en bedrijven in Uithuizen en omgeving of er een kinderboerderij moet gaan komen. WE willen minimaal 500 positieve reacties voordat we het project daadwerkelijk gaan opstarten want als niemand het wil is het verloren moeite. Dus Uithuizen, laat wat van je horen. 

Zomaar wat reactie van inwoners...

Ik vind dat in een dorp als Uithuizen te weinig leuke dingen voor kinderen worden aangeboden. Om die reden lijkt de komst van een kinderboerderij mij een goed plan! Ook leren kinderen zo goed met verschillende soorten dieren omgaan.


ik vind dit echt super leuk idee. en zo kunnen ze ook zien en voelen hoe de beestje zijn.!


Het is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor ouderen en ouders. Er zijn dus meerdere doelgroepen in onze gemeente die er veel plezier aan zouden kunnen beleven.

Wat heel leuk zou zijn, is een deel kinderboerderij en ook nog wat speeltoestellen voor kinderen. Dat zorgt dat je er even iets langer kunt blijven wanneer je de kinderboerderij gezien hebt.

Een erg goed idee en verrijking voor het dorp. Zelf hebben we 3 kinderen die daar graag heen zullen gaan en vanuit mijn werk zie ik nog wel enkele bewoners een bijdrage leveren ter invulling van hun dag. Vandaar ook medewerking aangekruist.

Probeer ook een verkoop van een theehuisje te realiseren

Een leuk aanvulling op de speelmogelijkheden voor de kleine kinderen!

Super leuk! Mooi voor de kinderen. Maak het leuk voor het dorp

leuk dat kinderen dieren van dichtbij mee kunnen maken.

Een super initiatief. Leuk voor kinderen, jong en oud. Ook leuk voor de dorpen rondom uithuizen.

Een heel goed en leuk idee. Doen!

Het zou geweldig zijn als er een kinderboerderij komt er is bijna niks te doen voor de kinderen er zijn wel speeltuinen maar daar zijn ze al gauw op uitgekeken

Leuk! Mooi initiatief

Meer van dit soort initiatieven voor kinderen ontwikkelen. Voetbalveldje, speelattributen e.d.