Dieren mogen oud worden in Uithuizen


In Uithuizen wordt bewust gekozen om niet te fokken met de dieren. Die dieren mogen op de boerderij blijven want het is een zorg- en kinderboerderij. Maar met het dierenleed nog helder voor de geest en de vraag wat er in het najaar met de dieren gebeurt, wordt er niet gefokt met de dieren. Zo weten zij zeker dat er geen jonge, gezonde dieren van de kinderboerderij op transport gezet worden en geslacht.

Jonge dieren

Toch zijn op de kinderboerderij wel jonge dieren te bewonderen, maar dan op leenbasis. Elk jaar worden kalfjes geleend om aan het publiek te laten zien. Ook komen er in het voorjaar ooien met lammeren naar de kinderboerderij. Het publiek kan zo wel kennis maken met het jonge spul. Na een paar maanden gaan de dieren terug naar de boer.

Zeldzame rassen

De dieren die wel op de kinderboerderij gehouden worden, zijn heel bewust aangekocht. Meestal gaat het om zeldzame landbouwrassen van andere kinderboerderijen.  Zo kan het publiek kennis maken met de verscheidenheid aan rassen. In Uithuizen kunnen de dieren van hun oude dag genieten. Dat is iets waar de kinderboerderij zeer trots op gaat worden.