Persbericht juni 2022
Een kinderboerderij in Uithuizen?

Een kinderboerderij in Uithuizen?

Bezoekers van de dierenweide in Uithuizen zijn de afgelopen jaren waarschijnlijk al meermaals begroet door de vrolijke, kwispelende herten en geiten die daar rondlopen. Tegelijkertijd viel het de bewoners op dat het hertenkamp wat meer aandacht nodig had.

Een uitgebreid onderzoek via de website en facebook heeft de behoefte aan een kinderboerderij in Uithuizen bevestigd en heeft de initiatiefnemers voldoende motivatie gegeven om het plan uit te gaan werken. Want laten we duidelijk zijn: het is nu nog een plan.

Als we de reacties van de bewoners samen mogen vatten dan is een bezoek aan een kinderboerderij bij veel kinderen én ouders favoriet: kinderen kunnen er dieren aaien en knuffelen en leren er vaak ook nog wat over dieren en de natuur.  Daarnaast hebben kinderboerderijen een belangrijke educatieve functie. Kinderen maken kennis met dieren en komen zo meer over hen te weten.

De Vereniging Kinderboerderij De Moeshorn is in oprichting en bestaat uit een kleine groep initiatiefnemers die zich ten doel heeft gesteld om een kinderboerderij mogelijk te maken.

De vereniging wil in aanleg een kleinschalige, natuurlijk ingerichte en duurzame kinderboerderij opzetten en gaat daarbij uit van het uitbreiden van het  bestaande hertenkamp in Uithuizen.

Kinderboerderij De Moeshorn zal functioneren als centrale ontmoetingsplek voor ouders met kinderen en ouderen in de wijk maar ook voor de vrijwilligers onderling. Ten aanzien van de dierenpopulatie denken wij aan een zo’n breed mogelijke samenstelling zoals huisdieren met hoog knuffelgehalte en andere boerderijdieren waaronder geiten, zwijntjes en diverse soorten pluimvee maar ook herten. De kinderboerderij wil aandacht besteden aan educatie gericht op dieren, natuur, milieu en duurzaamheid, in samenwerking met andere actieve instellingen in Het Hogeland en omgeving. Veel educatieve activiteiten kunnen op scholen worden uitgevoerd, maar nog leuker kan het zijn om de activiteiten op de kinderboerderij te ontplooien.

Om dit initiatief mogelijk te maken roepen we de inwoners en bedrijven in Uithuizen op om ons te ondersteunen. Dat kan door middel van ondersteuning in natura, financiële ondersteuning maar ook de verzorging van de dieren, het onderhoud van het hertenkamp en de toekomstige kinderboerderij.

Kijk op onze website voor verdere informatie en om je steun te betuigen aan dit initiatief. www.uithuizen-online.nl


Kinderboerderij Stadspark komend weekend weer open